tisdag 14 april 2009

tomt

Vi flyttar ju nästa helg till nya huset så nu har jag inte så mkt tid varken för sying eller att blogga. Jag syr dock litegrann men inget är färdigt ännu. Återkommer så fort jag har tid =)

3 kommentarer:

Madelene sa...

Jag ritar först upp bokstäver på papper, klipper ut. Sen nålar jag fast bokstäverna i papper på tyget jag ska ha och klipper ut. Sen placerar jag dem på de osydda byxorna (beror lite på vilken metod man använder för att sy ihop byxor) Jag får använda mig av en annan metod än vad jag normalt gör när jag syr ihop byxor då jag ska ha namn på rumpan. Nålar fast bokstäverna noga. (alternativet är att använda typ totally stable) men jag har tyckt att det går bra utan. Sen syr jag med tät sicksack runt bokstäverna.

Madelene sa...

Använd inte för hård trådspänning och löst pressarfotstryck. Dra inte så mycket i tyget utan låt maskinen driva på istället och kör försiktigt! :0) Jag har provat att använda totally stable men tyckte att bokstäverna blev så stela på något vis...följde liksom inte med byxan...så därför kör jag utan ! Det gör jag på alla mina motiv...tycker att det blir ett mer levande motiv utan. Man får prova sig fram med inställningarna på maskinen. Kom ihåg att skriva upp vad du använder för inställningar när du väl hittar de rätta! :0) Annars blir man lite irriterad till nästa gång :0)Annars så provar du med totally stable och känner efter vilket sätt du gillar bäst. Är ju en smaksak med. Velour i sig är ju ganska stabilt, men i andra material som olika trikåer så skulle jag nog rekommendera totally stable.

Cecilia & Busiga ungar sa...

Lycka till med flytten....