måndag 28 september 2009

Massor av mössor =)

Ja nu är möss säsongen igång ordentligt! jag har sytt mååååånga mössor nu och knäppte bara kort på nåra, de ser ju som likadana ut allihopa fast i olika tyger =)

Nyss fått en beställning från e-slöjd på 12 meter tyg och de är nästan slut nu.... bara beställa nya härliga fina tyger =)


Byxor i ny modell

Har sytt nya byxor till sonen.Smalnade av dem lite upptill och bredda dem nertill för härligt pös, blev kanonbra! var sugen på nån applikation och stjärnor passar väl starannis bra =) dock blev de inte så bra, måste köpa nåt sånt sm man kan fixera dem med innan (totally stable, nåt annat?) kom gärna med förslag!

strl 92, turkost tyg fårn e-slöjd, gul mudd från stoff och stil

Hämtade ett paket från stoff och stil idag, massa muddväv, sytrådar, mönster på babyoverall, nån dragkedja samt det bruna tyget med orangea elefanter, så fint!

fredag 18 september 2009

stjärnan saknar en del av sin arm

I april nästa år skulle det födas två kusiner, nu blir det bara en. Vi har tyvärr fått missfall konstaterat igår, pyrets hjärta hade slutat slå för ca 5 veckor sedan utan att min kropp märkt av det... på måndag i grav vecka 12 ska vi in på sjukhuset för en skrapning. Känns väldigt tugnt och jobbigt.... men vi måste glädjas åt min brors tredje barn som ska födas (och som förhoppningsvis får en kusin ganska snart ändå)

Som ett minne av vårat pyre sydde jag denna filt som en gåva till min brors kommande, som ni ser saknar stjärnan en del av en arm och det symbliserar vårat pyre som fick bli till en ny stjärna på himlen.

R.I.P älskade vän och all lycka till bror med familj, vi älskar er!




Filten är sydd av småbitar som blivit över från all möss sömnad, trikå från e-slöjd. På andra sidan grön härlig fleece, filten är vändsydd och ca 55x75 cm str, lagom till vagn/vagga.
Det var min första filt och första gången jag använt mig av lappteknik, kan säga att det inte är sista gången =)
Jag har en känsla av att jag kommer bota min sorg med att sy, det onda för alltid något gott med sig!

tröja

Sonen har fått sig en ny tröja. Mitt egna mönster, strl 92. Vit interlock från JNY design samt grön mudd från stoff & stil.
Sydde en applikation i form av en stjärna, ritade direkt på tröjan och zickzackade sedan, blev ju rätt bra! funderar på att sy ett par matchande byxor och låta det bli en pyjamas.





baggyjeans

En beställning på ett bar baggyjeans i strl 86/92, mitt vanliga mönster. Gamla jeans samt orange mudd från stoff och stil.




bild på paketet

Nu äntligen en bild på mitt fina paket =)


tisdag 8 september 2009

ekobytespaket

Idag fick jag paket i lådan, nästan en månad försent... Det var Lina som skickat paketet men innehållet i paketet var från strumpetossa =) tydligen har inte Lina haft tid att ordna paketet så ho skickade vidare det hon fått av strumpetossa.... konstigt men tack ändå! tycker lite synd om strumpetossa som faktiskt skickat ett personligt paket till Lina... MEN sånt är livet, saker blir inte alltid som man tänkt sig!

Paketet innehöll iaf en gammal bok om hantverk, tre tyger (Lina hade lagt i ett extra), ett grönt ekologiskt te samt vad jag tror är en virkad tehuva, tack! Jag ska knäppa kort och lägga ut sen.

torsdag 3 september 2009

Livebilder

Sonen fin i nya kläder =) ritar på sitt rum.




mer påfyllning

Tröja med raglanärm i strl 92, eget mönster. Stickade er sömmarna och fållade med en dekorsöm, orange tråd. Molntyg från JNY design och mudd frå stoff och stil. Nöjd med tröjan och sonen var så fin i den!




påfyllning till sonens garderob

Eget mönster i strl 92/98 (är lite långa i benen men det gör ju inget är man har mudd) randiga tyger från e-slöjd, orangea och grön udd frå stoff och stil, ljusblå/turkos mudd från tradera.

Alla byxora blev superfina tycker jag, skoj!







Nu då?

Nu har jag sytt på en applikation i form av en blomma på ea bakfickan. Jag tycker det räcker med en ficka, käns som det blir mycket med blomma på två eller vad tycker ni? hoppas det blir bra såhär Jessica, annars syr jag på andra fickan också såklart om du vill =)