måndag 27 juli 2009

Livebilder

Lite livebilder på sonen i hemsydda kläder (inte alla men den del =)

Har fått sitt första metspö, fiskar med pappa och hunden i stugan. Mössan är starannis

Så söt i sin rosa mössa =)




Sover sött, mössa från starannis, en tunnare sådan, alltså inte vändsydd med dubbelt tyg.


Äter grädde ur kopp =) tröja från starannis


Mössa, byxor och tröja från starannis




del av beställning - dreggelscarve

Har en beställning på ett par baggyjeans och två par dreggelscarves. Hade aldrig sytt dreggelscarves förut så jag slaktade en jag hade hemma, gjorde lite ändringar och sydde. Blev ju jättebra! jag har använt svart fleece på baksidan och rött trikåtyg på framsidan, fleece för skydd mot kläderna under, suger upp bra. Jag gillar denna modell av scarves, att den är bullig" för att fånga upp, mkt bättre än de som är platta tycker jag! hoppas beställaren tycker detsamma =)


På bilden har jag ännu inte satt i några tryckknappar, såklart ska det INTE vara en säkerhetsnål där sen när den ska sitta på Leos hals =)


byx beställning

Fick en beställning häromdagen, så himla skoj att "folk" hittar till mig och vill köpa kläder!

Det är två par byxor i strl 74, hoppas storleken blir lagom annars så får killen nåt att växa i =)
Mönstret är mitt egna vanliga.
Randigt tyg från E-slöjd, grå mudd från stoff & stil.
Gamla jeans, känner du igen dem syster? samt svart mudd från stoff & stil.










söndag 19 juli 2009

klänningar

Har sytt några klänningar, riktigt skoj! blir ju mest killkläder annars, såklart eftersom jag har en son =)

Först ut en klänning i omlottmodell, tyg från JNY design, kantband från stoff och stil. Mönstret är ett omarbetat som jag fick i en syswap. Den är sydd i strl 2 år och var en present till min systers yngsta tjej, satt jättefint på.

Storasyster fick också en molnklänning fast i brunt med gröna kantband. Här gjorde jag knytband istället för tryckknappar. Sydd i strl 3 år.




Samma mönster som ovan fast med lång ärm. Till samma tjej som fick den bruna molnklänningen (det var födelsedagspresenter och såklart fick inte lillasyster vara utan =)
Det underbara tyget fick jag i sommarsol swapen från GODING, kantat med band från stoff och stil och turkosa muddar från samma ställe.










Baggyjeans "redo"

Har massor med gamla jeans som ju är så bra att ta tillvara på!
Jag har återanvänt bakfickorna och ena fickan fram.

Strl 92 till sonen, gul mudd från stoff och stil.
Gjorde orangea stickningar, en fuskgylf och fiskar på bakfickorna. Det syns fortfarande rester från pennan jag ritade fiskarna och gylfen med, går väl bort i tvätten =)

Är grymt nöjd med byxorna, det satt hur bra som helst på! hade inte kameran tillgänglig men lovar att lägga upp en live bild!

Jag har 2 par till urklippta, blir annan färg på muddarna på dem. Ska sy dem och lite annat som fortfarande är tillklippt men osytt inom kort.


Här syns märkena från pennan tydligt kring fiskarna.




Tröjor med raglanärm

Nu var det över en månad sen jag skrev sist! otroligt vad tiden går fort!
Jag har iofs inte sytt så otroligt mycket under denna tid, är dock blogglusten spm varit lite dålig tyvärr...

Har sytt dessa två tröjor till sonen, strl 92 i omarbetat mönster med okänt ursprung. Tyger från stoff och stil. De är jättefina på men jag måste säga att jag är besviken på kvaliteten på det blåa elefanttyget. Tröjorna är tvättade ca 3 ggr (även när bilderna togs) och färgen har bleknat jättemycket, ser sådär dassig ut! nån annan som håller med eller gör jag nåt fel när jag tvättar tro? tvättar med kulörtvättmedel i 40 grader, ingen torktumling eller torkskåp.